donderdag 22 oktober 2015

10 tekenfilmpjes uit de jaren 90.

Dat er tegenwoordig niks meer op TV is hoef ik jullie natuurlijk niet te vertellen. Vroeger zaten we zaterdag vroeg in de morgen al klaar op de bank voor onze favoriete tekenfilms. Om met jullie terug te blikken naar de 10 typische 90's-cartoons heb ik hieronder weer een lijstje samengesteld.

1) Dommel
En zijn vriendje Semafoort. De avonturen van deze dikke, vraatzuchtige hond en zijn gestoorde baasje waren in onze kindertijd te zien op Kindernet.



2)Alfred Joducus Kwak

Een productie van Herman van Veen. Van Veen bedacht dit verhaal nadat hij een eend had overreden. Het personage Dolf de kraai is gebaseerd op Adolf Hitler. Met veel verwijzingen naar de tijd van nazi's is het dan ook niet heel gek dat dit niet meer wordt uitgezonden. In de jaren 90 kon blijkbaar alles.

3)Ducktales
Hoewel de serie oorspronkelijk uit het einde van de jaren 80' komt hebben wij in Nederland naar Dagobert en zijn neeftjes kunnen kijken vanaf 1992 op KetNet. Het succes van Donald Duck weekblad heeft hier dan ook zeker een aandeel in gehad.

4)Boes Boes

Wie laat zich niet koeioneren? De oer-hollandse os Boes in ieder geval niet. Begin jaren 90 kreeg hij het flink aan de stok met de dieren op zijn boerderij. Een koe met een eigen boerderij? Vreemde premise voor een tekenfilm, maar lachen was het zeker!

5)Ratjetoe

Hoe ziet de wereld er uit door de ogen van kinderen? Dat vroegen de makers van het populaire Ratjetoe zich ook af. Deze serie werd geproduceerd vanaf 1991 en heeft het volgehouden tot 2005!

6)Bobby's Wereld
Aaaai over de bol tijd! Deze serie was de zien op Nickelodeon aan het einde van de jaren 90.

7)Shin Chan

Dat Alfred Jodocus Kwak misschien iets te ver ging voor kinderen is één ding. Maar Shin Chan was eigenlijk echt niet bedoeld voor kleine kinderen. Toch werd het uitgezonden op kinderkanaal FoxKids. De blote-billen-boogy, uitspraken over tieten en andere seksueel getinte dialogen zorgden er dan ook dan het programma uiteindelijk verboden werd.

8)DinoBabies

De avonturen van een groepje babydino's. De verhalen zijn vaak gebaseerd op bestaande sprookjes. Dit programma was vanaf 1994 te zien op Kindernet.

9)Dexter's Laboratorium
Een veel te slim 10-jarig jongetje met zijn eigen lab. Zijn zusje zorgde echter vaak voor ongelukjes. Deze serie werd gemaakt en uitgezonden door Cartoon Netwerk.
10)Powerpuff Girls
'
Suiker, wat zout en dingen waar je van houdt. Het meidenprogramma waar elke jongen naar keek. Te zien op Cartoon Netwerk vanaf 1993. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten