dinsdag 20 oktober 2015

Asociaal, brutaal en egoïstich: De familie Flodder

De nachtmerrie voor elke huizenkoper: Je hebt eindelijk je plekje gevonden, blijk je naast de meest asociale familie van Nederland te wonen. De familie Flodder bestaat uit een alleenstaande moeder, haar vijf herrie schoppende kinderen, Opa Flodder en de luidruchtige Hond Whisky. Vanaf 1993 werd Flodder uitgezonden op Veronica. Vandaag de dag kunnen wij de streken van deze grappige Familie nog dagelijks bewonderen op SBS6.


Hoewel de bekende TV-serie vanaf 1993 werd uitgezonden stamt het succes van de aso-familie eigenlijk van de originele speelfilm uit 1986. In 1992 werd het vervolg (Flodder in Amerika) uitgebracht. Na het grote bioscoopsucces van beide titels besloot producent First Floor Film Factory een serie te laten maken. Deze serie heeft mogen bestaan tot 1998. Door de dood van de acteur van Johnny Flodder heeft men besloten geen nieuwe afleveringen meer te maken na het derde seizoen. In overeenstemming met de nabestaande van 'Johnny' worden herhalingen van eerdere afleveringen tot op vandaag de dag uitgezonden op SBS6. Ook de bekende films zijn regelmatig te zien op de Nederlandse televisie.

Flodder is een van de grappigste series uit de jaren 90 die op een satirische manier optrad tegen de politieke correctheid van Nederland destijds. De hoofdrol spelende familie was alles behalve politiek correct en daar werd in de serie op een humoristische manier mee omgegaan. Flodder was eigenlijk net iets te grof om te kijken op onze leeftijd maar in die tijd kon dat allemaal nog. De meeste leeftijdsgenootjes vonden juist het lompe aspect van de serie geweldig. Zowel de films als de serie heeft enkele bekende quotes de wereld in gebracht. "Buurman, wat doet u nu?" om maar even het meest bekende voorbeeld uit het gehele franchise te noemen.

 

Hoewel er enkele tijd na de dood van Coen van Vrijgberghe, de acteur van Johnny Flodder, plannen zijn geweest om een vervolgserie te maken was men hier fel op tegen. In 2007 kwam SBS6 zelf met het idee om een nieuwe serie te maken in opdracht van EyeWorks. Dit is niet doorgegaan door juridische conflicten. Misschien is het ook maar beter om de familie Flodder te laten voor wat het was. De originele cast maakt voor ons de echte familie. Het gerucht ging namelijk dat de rolverdeling heel anders zou zijn in het geplande nieuwe seizoen.

Kijk jij ook nog elke avond naar de aso-familie op SBS6? Welke aflevering staat jou nog het beste bij uit deze klassieke 90's TV-serie?

Groetjes Wesley

Geen opmerkingen:

Een reactie posten