maandag 19 oktober 2015

De mooiste vis van de zee

De mooiste vis van de zee - De mooiste vis van de zeeRegenboog is de mooiste vis in de zee. Maar hij is trots en ijdel, en daardoor heeft hij geen enkele vriend. Pas als hij een van zijn mooie schubben weggeeft - en later nog meer - vinden ze hem aardig. En dan merkt hij dat het belangrijker is om vrienden te hebben dan de mooiste te zijn!


De mooiste vis van de zee (Orgineel: the Rainbowfish) was waarschijnlijk ieders favoriete boek op de basisschool. Niet vanwege het diepgaande en ontroerende verhaal over een vriendloos arrogant beest maar omdat het geweldig voelde om de zilveren schubben van het diertje aan te raken. Elke schub van de regenboogvis is bedekt met zilveren schitters waardoor het een extra dimensie toevoegt aan dit literaire meesterwerk.



Net als jullie is dit waarschijnlijk een van de eerste boeken die ik zelfstandig heb moeten 'lezen'. Niet langer werd ik ondersteund door mijn ouders of werd een verhaal voorgelezen door de juffrouw. Het boek zal me dan ook altijd bijblijven met dank aan de zilveren schubjes van de Regenboogvis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten