dinsdag 20 oktober 2015

Mijn eerste telefoon, De beruchtste pieper van de 90's!


Onverwoestbaar, eindeloze accu en spotgoedkoop. Ik heb het natuurlijk over de goude oude Nokkia 3310 die men net op het nippertje wist te verkopen in het laatste decennium van de vorige eeuw. Inmiddels 6 jaar en 3 Iphone's later werkt dit apparaatje nog steeds prima. De Nokia 3310 is ook nog eens de beste telefoon om een simpele reden: Snake!






Een jongetje van 12 zal je nooit geloven als je hem verteld dat Nokia in jouw jeugd marktleider was op het gebied van mobiele telefonie. Als hij tenminste al begrijpt wat je bedoeld met die lastige termen. Dat Nokia de plank flink heeft misgeslagen door het opkomen van Smartphones te negeren is natuurlijk geen nieuws. Een revitalisatie van het merk door in zee te gaan met het besturingssysteem Windows heeft het bedrijf helaas nooit kunnen helpen om Samsung en Apple te verslaan. Erg jammer, aangezien de klassieke Nokia 3310 een van de meest succesvolle telefoons ooit was.


De accuduur was oneindig. Waarschijnlijk heeft jouw 3310 na 10 jaar nog steeds 2 streepjes batterij. En je Iphone zit al op 40% voordat jij in de bus naar school zit. De Nokia 3310 kon je met gemak uit een vliegtuig gooien en vervolgens zonder krasje aantreffen. Wanneer je een Galaxy Edge van je nachtkastje laat vallen kun je het apparaat eigenlijk al afschrijven. En waarom zou je Angry Birds spelen op de nieuwste HTC-smartphone als de Nokia 3310 standaard over een gratis versie van Snake beschikt die je batterij NIET leeg zuigt?

Dus wie doet er mee? Vanaf nu gebruiken wij alleen nog maar onze oude vertrouwde 3310 toestellen. Weten we in ieder geval zeker dat we niet halverwege de dag zonder batterij komen te zitten. Ennuh... dat sms'en was toch veel spannender dan Whatsappen;)?

Groetjes Wesley

Geen opmerkingen:

Een reactie posten