woensdag 14 oktober 2015

De Top 10 Beste Nintendo 64 games! (Deel 1)

Het is helaas nog geen vrijdag. Maar dat betekent niet dat we vanmiddag niet kunnen terugblikken op een van de beste video-game consoles uit de jaren 90'. Vandaag bespreek ik mijn persoonlijke top 10 voor de beste games op de Nintendo 64. Ongetwijfeld dat deze titels nostalgische gevoelens bij jullie oproepen. 

Nintendo Sixty-fooooooour!

Na het succes van de orginele Nintendo spelcomputer en de Super Nintendo bracht het moederbedrijf van Super Mario in 1996 een nieuwe console op de markt. De Nintendo 64 was een revolutionair platform dat als een van de eerste een drie-dimensionale spelomgeving naar de woonkamers bracht. Het succesvolle platform heeft een aantal klassiekertjes op de markt gebracht die we vandaag de dag nog erg graag uit de kast trekken. Hieronder een top 10 van de beste spellen die ik op dit apparaat het gespeeld.


10. Pokémon Snap
Aaah..Pokémon. Niets zegt meer jaren 90' dan Pokémon. Om het succes maar steeds verder uit te melken besloot Nintendo deze schattige beestjes naar de N64 te brengen. Gotta Catch' M' All? Jazeker, maar niet in een pokéball maar op een foto. Ik heb zoveel herinneringen aan deze titel. En ja, het uiteindelijke spel is een stuk leuker dan de premise hierboven klinkt. Foto's maken van Pokémons, wat is er nu beter dan dat?
Gelukkig werd dit spel uitgebracht voor het gehate Selfie-tijdperk


9. Mario Party
De voorganger van de N64 bracht al een behoorlijk aantal Mario-games uit. Deze games draaiden enkel voornamelijk om het springen van het ene naar het andere platform en het bespringen van vijanden als schildpadden en vleesetende planten. Een ware succesformule als je het mij vraagt. Omdat Mario steeds populairder werd besloot Nintendo hem ELKE SPORT OOIT te laten spelen. Tegenwoordig bestaan er games waarin Mario tennist, voetbalt, zwemt, hardloopt, basketbal speelt en zelfs schermt om een aantal van zijn talenten op te noemen. Hoewel het Mario-franchise aardig uitgemolken wordt heb ik mij vroeger altijd erg vermaakt met Mario Party. Vooral de mini-games vond ik erg verslavend en niets speelde zo lekker weg als een middagje Mario Party met vrienden. Mario is gelukkig 1 keer per jaar jarig en dat wil zeggen dat hij elk jaar een 'Mario Party' mag geven. Nintendo is het met deze uitspraak eens. Over uitmelken gesproken.


1998; Mario Party 1. 2015; Mario Party 11 is onderweg. 
8. Goldeneye 007
Mario, Pokémon, Banjo-Kazooie. Het leek wel dat er alleen maar vrolijke, blije kindergames verschenen op de N64. De shooter Goldeneye 007 is hier een dikke uitzondering op. Het spel was briljant in zowel single-player als multi-player. Bijzonder is dat dit spel wordt gezien als een van de weinige goede games die gebaseerd is op een film. Ik wil dan ook niet beginnen over de games die gebaseerd zijn op de nieuwere Bond-film Skyfall.


Mensen neerknallen zag er nog nooit zo echt uit
7. Yoshi's Story 
Yoshi's Story was zo'n schattige game. Je speelt met verschillende kleuren dinosaurussen om magie te verzamelen. Deze magie wordt gebruikt om een plant tot leven te brengen die het hele koninkrijk gelukkig maakt. Tja..het spel speelde een stuk lekkerder weg dan het verhaal er om heen. 

Weetje: Het spel is eigenlijk een boek dat je doorloopt. Vandaar deze graphics
6.Banjo-Tooie
Het vervolg op Banjo-Kazooie wordt gezien als een van de beste platformers op de N64. Het is een spel met grappige dialogen en vrolijke graphics. Het was geweldig om te talloze collectibles te vinden in het grote spel. Helaas dat dit het laatste goede spel was uit deze serie, omdat de rechten verkocht zijn aan Microsoft. Weer een reden om terug te gaan naar de 90's dus. 

Weetje; De personages uit dit spel breken regelmatig de 4th wall door aan te geven dat ze in een Videogame zitten.

Zeer binnenkort het vervolg op deze top 10. Wat zijn de beste 5 Nintendo 64-spellen uit de jaren 90'? Houdt The Memory Lane in de gaten voor de spannende conclusie.

Groetjes Wesley


Geen opmerkingen:

Een reactie posten