dinsdag 20 oktober 2015

De spannendste dag van het jaar: Domino Day

Eind jaren 90' kwam de gezelligste familie van Nederland met een van de beste TV-show ooit uitgezonden. Een avond per jaar zat heel Nederland aan de buis gekluisterd voor het spannendste programma van het jaar. Als 10-jarig jongetje mocht ik deze avond dan ook langer opblijven om het hele programma af te kijken, dat overigens vaak tot 12 uur duurde. De spanning was te snijden, zou het record dit jaar weer verbroken worden? Zullen de bouwers weer kunnen huilen van geluk? Gaat alles wel volgens plan? Al deze vragen draaien natuurlijk om de zwanenzang onder de TV-programma's uit de nineties: Domino Day!



Terwijl je dit leest vraag je je waarschijnlijk het volgende af: "Hee, wanneer komt Domino Day ook alweer op TV?" Het slechte nieuws is helaas dat Domino Day wegen financiële issues niet meer gehouden wordt sinds 2009. Graag blik ik met jullie terug naar de mooiste herinneringen aan dit programma. Maanden van te voren werd er al reclame gemaakt voor de grote dag. Eind november werd er weer een poging gedaan voor een nieuw wereldrecord. En als dat verbroken werd was het groot feest. Wat nou WK-voetbal? Domino Day was pas zweten voor de buis.



Het grootste irritatiepunt van het programma was de swingende bal. Wanneer de bal langzaam begon te roteren om een domino-blokje wist je één ding zeker: Tijd voor reclame. En ja, net als het eerder besproken wereldkampioenschap trok het dominospel veel kijkers eind jaren 90' toen mensen nog niets beters te doen hadden op zaterdagavond. Hier maakte de TV-zender natuurlijk uitvoerig gebruik van met lange reclameblokken om de 30 minuten.


Ondanks de vele reclameblokken bleef Domino Day een spannend programma. De geschokte gezichten van de bouwers wanneer er een blokje niet leek om te vallen, de ontroerde gezichten van het publiek de onthulling van een van de meesterwerken en het gejuich van het gehele land bij het breken van een nieuw record. Domino Day moet terug komen. Ik ga in ieder geval zeker kijken. En jullie?

Groetjes Wesley

Geen opmerkingen:

Een reactie posten