maandag 19 oktober 2015

Legends of the 90's: De Discman

Eind jaren 90 bracht Sony een draagbare CD-speler op de markt. Vandaag luisteren we onze muziek via Spotify, Itunes of Deezer. De CD dreigt, net als de cassettebandjes, vergeten te worden. Vandaag wil ik stil staan bij deze uitvinding en breng ik een ode uit aan dit wonder uit onze kindertijd.



Het ziet er natuurlijk erg simpel uit maar in onze kinderjaren was de CD Walkman van Sony een geweldige uitvinding. Lange autoritjes naar familie aan de andere kant van het land, een urenlange reis naar een camping in Frankrijk of rustig in de achtertuin op een mooie zomerdag. De walkman bracht uitkomst voor elke eindeloze situatie. Het apparaat ging langer mee dan de hedendaagse smartphone of MP3-speler. Thuis maakte je de met je vader CD's met je favoriete hits die je helemaal kapot draaide of je stopte een van de HitZone CD's in het apparaatje.

De grootste nachtmerrie bleven de oortjes die altijd in de knoop leken te zitten. Een mini-hartaanval was dan ook meer dan terecht als ineens het rechteroortje niet meer werkte. Met de 10 gulden zakgeld was het kopen van nieuwe dan ook een rib uit je lijf.

Welke CD's heb jij vroeger beluisterd met de Discman? Laat me in de comments weten wat jouw mooiste herinneringen zijn aan deze legendarische machine.'

Groetjes Wesley

Geen opmerkingen:

Een reactie posten