maandag 19 oktober 2015

The Golden Age of Disney

Als kind groei je hoe dan ook op met Disney. Disney maakt al sinds het begin van de vorige eeuw prachtige animatiefilms en heeft dan ook tientallen klassiekers op zijn naam staan. Wij mogen Disney eeuwig dankbaar zijn voor de nostalgische gevoelens van haar prachtige films, geweldige soundtrack en memorabele karakters. Ook mogen wij 90's-kids van geluk spreken dat we zijn opgegroeid in de gouden tijd van Disney. Volgens fans en critici worden de jaren 90 namelijk gezien als de periode waarin Disney de beste films heeft uitgebracht! Thank god!

In de jaren 90 zijn een aantal Disney-klassiekers geboren die je eigenlijk zo snel mogelijk nog eens moet kijken. Niet alleen omdat ze een dikke glimlach op je gezicht toveren door alle herkenbare scenes die je zijn bijgebleven uit je jonge jaren, maar ook omdat het buitengewoon goede films zijn. In dit decennium maakte we kennis met de Reddertjes, Belle en het Beest en persoonlijk favoriet The Lion King. Andere klassiekers die uit deze jaren stammen zijn onder anderen Pocahontas, de klokkenluider van de Notre Dame, Hercules en Tarzan.




Disney zag het succes van deze films natuurlijk ook in. Niet alleen hebben vrijwel alle titels een vervolg gekregen maar ook elk heeft een eigen spin-off serie. Timon & Pumba beleefden eigen avonturen in een serie op het belgische KetNet en in de eigen serie over Hercules zagen we hoe hij zijn middelbare school heeft overleefd. In mijn ogen kunnen hedendaagse films als het overhypte Frozen niet tippen aan de klassieke momenten uit de Lion King. Wie heeft er vroeger nou niet gehuild om de dood van Simba's vader?

Groetjes Wesley

Geen opmerkingen:

Een reactie posten